Publiceren mislukt. Foutmelding: o is not a function

Het kan zijn dat je bij het toevoegen of updaten van een post of een pagina de onderstaande melding krijgt.

Publiceren mislukt. Foutmelding: o is not a function

Dit is waarschijnlijk een probleem dat je hebt met de editor van WordPress in combinatie met andere functies of met een update van WordPress zelf.

Wat kun je doen?

  1. Check allereerst of je de laatste versie hebt geïnstalleerd van de Gutenberg Editor. Wanneer je kunt updaten, doe dat dan.
  2. Heeft dit geen effect? Installeer dan de klassieke editor plugin.
  3. Werkt dat ook niet, schakel je andere plugins tijdelijk uit en kijk of het probleem dan verholpen wordt. Wanneer dat wel lukt dan is er een probleem met een plugin en kun je bekijken of ook deze plugin een update vereist of wellicht met een andere vervangen kan worden.

Line breaks in ical format

When writing a description in ical format you and you want to mark the end of a line you can use the following code.

\\n

Use this at the end of every line and start with a new line.

\n linebreak doesn’t work in ICAL

The normal \n is not accepted beacuse you need to add an extra backslash to tell the reader that a special character is coming up next and should be handled.

Dynamische variabelen maken met PHP

Wanneer je verschillende variabelen moet combineren tot een nieuwe variabele, dan kun je dat in php eenvoudig doen door deze combinatie tussen {} te zetten.

Het deel tussen haakjes vormt dan de naam van de nieuwe variabele. Dat kan een combinatie zijn van reeds bekende variabelen of bijvoorbeeld een combinatie van text en een variabele.

Dus wanneer je variabele $a en $b wilt combineren tot $ab dan doe je dat als volgt ${$a.$b}

Wanneer $a = Piet en $b = Henk dan is je nieuwe variabele dus $PietHenk

Een ander voorbeeld is bijvoorbeeld te vinden met getallen. Stel dat je meerdere resultaten hebt uit een database dan kun je die bijvoorbeeld een variabele meegeven:

${‘rij-‘.$rijnummer} = $contactpersoon_voornaam.’ ‘.$contactpersoon achternaam;

één van de variabelen die je kunt aanroepen is dan bijvoorbeeld:

echo $rij-1 met als uitkomst bijvoorbeeld Piet de Vries

Hoe laat je in Gmail al je ongelezen mail zien?

Wil je een selectie maken van alleen mails die je nog niet gelezen hebt in Gmail? Dan kun je onderstaande code inde zoekbalk ingeven:

is : label:unread category:primary

Het is ook mogelijk om je inbox permanent zo in te stellen dat je ongelezen berichten bovenaan komen te staan. Om dat te doen ga je rechtsboven in beeld naar instellingen.

Vervolgens selecteer je boven in beeld het tabblad inbox. Zodra je de instellingen van de inbox ziet ga je naar inbox type en selecteer je de optie met ongelezen e-mail bovenaan. Nu nog even opslaan en je bent klaar.

Heb je echter een standaard inbox dan is de eerste methode doorgaans aan te raden. Daar je in je gmail veel reclamemails ontvangt die worden opgeslagen in een ander tabblad ‘reclame’. Vanzelfsprekend lees je die mails doorgaans niet en fungeert deze tab normaal als een soort tweede spam folder. Stap je over naar de inbox met ongelezen mail bovenaan, dan komen in één keer al deze mails bovenaan je inbox.

Custom Logo Width and Height in WordPress

Set your own custom logo width and height on a wordpress thild theme.

Let me guess you want to add a logo to your new wordpress theme and wordpress tells you to cut a part of your logo? Of course you cannot run a bussiness showing only half part of your brand! But how to solve this problem?

I did run into this setting up a new child theme for twentynineteen, but of course I wanted a cross theme solution!

The custom logo settings are in your functions.php and if you have a child theme you have to overrule the function that sets the width and height parameters.

Including the following code will give you the option to bypass the cutting and resizing of your logo by wordpress.

function override_frostmm_customlogo() {
add_theme_support( ‘custom-logo’, array(
‘height’ => 50,
‘width’ => 200,
‘flex-height’ => true,
‘flex-width’ => true,
) );
}
add_action( ‘after_setup_theme’, ‘override_frostmm_customlogo’, 11 );

De Beste Goedkope Hosting van Nederland

Ben jij op zoek naar een goede hosting provider die niet direct al het potentieel uit je nieuwe ideeën trekt met torenhoge hosting prijzen of belachelijke domein registratie kosten? Dan is de markt heel klein, maar gelukkig kun je terecht bij Vimexx

Met reeds enige jaren ervaring in het aanschaffen van domeinnamen en het inrichten van websites, databases en ook wordpress installaties heb ik tot nog toe aardig wat verschillende mogelijkheden gezien en gehoord.

Nu is het niet de bedoeling om online bedrijven zwart te maken, maar er zijn een aantal zaken waar je je echt groen en geel aan kunt ergeren. Bij hosting providers gaat dit doorgaans om:

  • onprofessionele ondersteuning van mensen die nog net de enter toets kunnen vinden op hun toetsenbord;
  • Het opeens wijzigen van de service waardoor bijvoorbeeld een multisite installatie niet meer werkt en je dus tientallen sites uit de lucht gehaald worden;
  • Absurde prijsverhogingen voor de hosting (200 % is geen uitzondering);

Nu zijn dat slechts enkele zaken die mij persoonlijk zijn overkomen. En na verloop van tijd wil je wel graag meer power, zekerheid en gewoon goede service!

Na een tijdje speuren kwam ik terecht bij Vimexx. Dit bedrijf beloofde op de homepage onder andere zeer lage prijzen, hoge kwaliteit en niet onbelangrijk service door professionals! A fijn, dit kan natuurlijk overal staan, maar het moet nog maar blijken.

Het kan geen kwaad om dit eens uit te proberen dacht ik, dus ik opende een account en registreerde enkele domeinen. Dit was inderdaad goedkoop en makkelijk zoals het hoort. Het allermooiste is, na een jaar betaal je weer een blijvend laag bedrag. Zo ongeveer de helft van wat je bij andere partijen moet neerleggen.

Hosting voor WordPress en WordPress Multisite

Daar ik graag werk met WordPress en ook WordPress Multisite was dit voor mij een tweede vereiste. De installatie van WordPress kun je regelen in de direct admin, dus ftp was niet eens nodig. Niet dat dat Vimexx speciaal maakt, maar het is wel handig. Ook een multisite is met enkele klikken ingesteld.

Service door mensen met kennis

Nadat ik een tijdje aangemeld was liep ik verschillende keren tegen kleine moeilijkheden aan zoals bijvoorbeeld SSL certificaten aanmaken voor subsites van je Multisite. Toen ik daar zelf niet uit kwam heb ik een kort help ticket aangemaakt, die binnen enkele uren en in het weekend was opgepakt, beantwoord, en alvast was opgelost. Kijk dat noem ik service!

Gratis domeinen verhuizen

Nog zo’n superfunctie is het gratis verhuizen van domeinen. Wanneer je tevreden bent en je wilt graag meerdere domeinen verhuizen dan weet je doorgaans dat je een jaar dubbel betaald voor je domeinnaam. Behalve wanneer je de einddatum van je huidige contract bij je andere webhoster mag meenemen. Dat is precies wat Vimexx doet, en dat heb ik persoonlijk nog niet bij andere providers gezien.

Conclusie

Al met al is het een feit dat de hosting snel is, de prijzen laag en de service op een zeer hoog niveau. Of je nu een enkele homepage of een megagrote multisite wilt draaien. Je vindt niet snel een betere en goedkopere hosting.

Tot nu toe ben ik zeer tevreden en raad ik ook een ieder aan om eens een kijkje te nemen op de site!

Onedrive Online Only

Do you also have a lot online storage in your onedrive, but your new device cannot work with it, because the harddrive is not big enough?

Watch this video and learn how to work with your files in Windows10 without OneDrive taking up any of your local space.


Handige sites voor het boeken van een stedentrip

Wil je er even lekker tussenuit en nieuwe plaatsen ontdekken? Een stedentrip maken is in de huidige maatschappij een populair tijdverdrijf.

In korte tijd bent u met de trein, het vliegtuig of de auto al in een gezellige stad. De meeste grote steden zijn rijk aan culturele historie en bieden een rijk scala aan bezienswaardigheden. Van monumentale gebouwen en musea tot theater, gezellige terrasjes, restaurants en goede hotels.

Naast de vaste grote aanbieders van hotels zijn er vele websites te vinden met insider tips of verwijzingen naar interessante websites. Door u goed voor te bereiden haalt u veel meer uit uw korte vakantie!

Hieronder volgen een aantal sites die u wegwijs kunnen maken bij het boeken van een stedentrip.

Startpagina’s met het thema stedentrip:How to delete all rows MySQL table

If you would like to delete records from a MySQL table you can use one of the following options:

DELETE FROM ‘TABLE NAME’

DELETE FROM takes every row and then deletes the record if it matches a certain parameter. To delete all rows you could try DELETE * FROM ‘TABLE NAME’

TRUNCATE TABLE ‘TABLE NAME’

TRUNCATE TABLE is used as a more rigorous option to delete all records ad once. Not checking each row.

Which is to Use?

So if you are looking for a way to dele all rows from a MySQL table use TRUNCATE. Do you have to select specific rows to be deleted use DELETE FROM.

Hope this was helpful!

Hoe je keywords vindt die wel verkopen!

Stop jij ook ontzettend veel van je omzet in online adverteren en heb je het gevoel dat je eigenlijk wel meer aanvragen of verkopen had verwacht? Dan wordt het eens tijd om je campagnes na te lopen en vooral je keywords te controleren!

3 soorten publiek

Het internet publiek is opgedeeld in drie soorten zoekers, te weten ‘informatie zoekers’, ‘vergelijkers’ en ‘kopers’. Bij het selecteren van keywords voor betaalde marketing platformen zoals Google Adwords en Bing Ads kun je maar beter zorgen dat jij je richt op de juiste doelgroep. Doe je dat niet dan kun je blijven investeren, maar de resultaten zullen niet snel verbeteren!

Informatie zoekers

Informatie zoekers zijn mensen die zich oriënteren en graag meer willen weten over een bepaald onderwerp. Deze personen zijn zowaar geïnteresseerd, maar de kans dat zij direct iets bij je kopen is ontzettend klein. Zij zoeken namelijk informatie en geen aankoop. Uiteraard kunnen Informatiezoekers kopers worden, maar daar zal eerst veel sterke interactie aan vooraf gaan. Voor deze groep zoekers is het van belang dat je site sterke marketingteksten heeft en voldoende informatie bevat. Veelal komt deze doelgroep het best uit de voeten op de blog van je site!

Vergelijkers

Dit publiek bestaat uit mensen die verschillende producten en diensten vergelijken. Zij zullen eerder dan informatiezoekers geneigd zijn tot een aankoop. Dit is echter niet hun primaire doel. Ook hier geld dat je site ijzersterke marketingteksten moet bevatten om van vergelijkers echte kopers te kunnen maken. Wanneer je geld betaald om mensen naar je website te krijgen mag je je ook op deze groep niet blind staren.

Kopers

Dit zijn de mensen die je wilt hebben! Zij weten wat ze willen en zij zoeken alleen nog de juiste plek om hun aankoop te kunnen doen. Vanzelfsprekend hebben zij doorgaans de eerder genoemde fases doorlopen en zijn ze op de hoogte van de producten en diensten. Je moet ze dus eenmaal op je site nog wel even een goede maaltijd voorschotelen waar ze direct gaan watertanden!

Ieder publiek heeft zijn eigen zoekgedrag

Nu je weet dat er drie type zoekpubliek zijn zal het je niet verwonderen dat ook elk type zijn eigen zoekgedrag vertoont. Daarbij gebruiken ze ook telkens bepaalde soorten zoekwoorden.

Algemene zoekers gebruiken vaak een enkel en zeer breed zoekwoord. Zij weten ten slotte niet veel van het product af en zoeken eerst meer informatie.

Vergelijkers kennen het algemene product en gebruiken in hun zoekopdrachten vaak aanvullende informatie zodat ze dieper liggende details kunnen vinden van een specifiek product. Vaak worden typenummers, productsoorten of plaatsnamen toegevoegd.

Kopers weten wat ze willen kopen en vullen vaak een specifiek zoekwoord in net zoals vergelijkers. Echter doen ze nog iets extra. Ze vullen hun zoekopdracht aan met de hint naar een aankoop die ze willen doen.

Gebruik je dus zoekwoorden die te maken hebben met een aankoop, dan spreek je dus precies de doelgroep aan die bij een bezoek aan je pagina daadwerkelijk iets wil kopen.

Al het publiek is natuurlijk belangrijk en je kunt zeker van informatiezoekers of vergelijkers trouwe klanten maken, maar de belangrijkste groep van kopers, die moet je in eerste instantie aanspreken. Dan is de kans op succes het grootst.

De aankoop van een TV

Stel je wit een grote TV kopen dan ga je eerst zoeken op grote TV. Vervolgends vind je door het bekijken van diverse sites dat een LED TV het beste past bij wat jij zou willen en dat een scherm van 65 inch wel heel mooi is. Nu ga je natuurlijk even een vergelijkend warenonderzoek doen en zoek je naar de 65 inch LED TV’s van verschillende merken met verschillende prijzen en functionaliteiten. Na een paar dagen heb je dan eindelijk jezelf overtuigd dat je deze TV echt nodig hebt en je tikt vol glorie in LED TV 65 inch kopen. En voila daar heb je de eerste webshop te pakken, die ziet er goed uit, je weet dat de prijs fair is en je gaat direct over naar bestellen.