Inbraakwerende en brandwerende Kluis kopen

Gun jezelf die rust in je hoofd wanneer je op vakantie gaat! Bescherm je documenten, waardepapieren en contant geld optimaal tegen inbraak en tegen brand. Met de aanschaf van een gecertificeerde eurosafe ben je er zeker van dat je alles hebt gedaan om de belangrijke papieren veilig te stellen.

Nieuwsbrief en de AVG: Regels voor de Opt-In

Internet

Welke regels gelden en nu bij het verzamelen van e-mailadressen voor het versturen van je nieuwsbrief?
Sinds de Invoering van de AVG is het verzamelen van e-mailadressen en het versturen van mailings aan scherpere regels onderhevig. Het doel is het tegengaan van ongewenste communicatie. Het is dus belangrijk dat je toestemming hebt van de ontvanger om hem of haar informatie toe te sturen!

Toestemming vragen volgens de regels van de AVG

Je moet toestemming vragen en daaruit moeten de volgende zaken kunnen worden opgemaakt:

 1. Wie zal de berichten versturen? Ofwel uit naam van welke persoon of welk bedrijf zal diegene de informatie ontvangen? De ontvanger moet je identiteit kunnen controleren. Je kunt mensen die zich aanmelden bij bedrijf A niet een e-mail sturen uit naam van bedrijf B.
 2. Wat is de frequentie waarmee informatie zal worden verstuurd? Ga je elke dag, week, maand of misschien maar 1 keer per jaar een mailtje sturen?
 3. Wat voor soort informatie zal worden verstuurd? (Informatie, acties, aanbiedingen?) Vraag je toestemming voor informatieve artikelen, dan kun je niet een mailing met aanbiedingen sturen.
 4. Hoe zal de informatie worden verstuurd? in de meeste gevallen natuurlijk per e-mail, maar je moet dat nog wel even duidelijk vermelden.
 5. Je moet aangeven waar de ontvanger naar toe kan wanneer hij/zij vragen heeft. Verwijs naar je privacy verklaring of een speciale pagina waarop te vinden is wat je in je nieuwsbrief zet en hoe je de persoonlijke informatie verwerkt.
 6. Je mag geen voorwaardelijke inschrijving doen. Dus niet pas een download of een “give away” vrijgeven wanneer mensen zich aanmelden.

Een voorbeeld van een toestemming:

Ik wil graag, maximaal 1 keer per week per e-mail op de hoogte gehouden worden door “Jouw bedrijf” betreffende nieuwe producten, acties en nieuwe ontwikkelingen. Meer informatie kan ik vinden op www.jouwsite.nl/privacy

Toestemming opslaan

Het vragen van toestemming moet worden opgeslagen. Gebruik dus een vakje dat de bezoeker moet aanklikken voordat hij/zij verder gaat. Let op dat je dat vakje niet automatisch mag aanvinken! De ontvanger moet echt zelf op het vakje klikken en je moet dit opslaan!

Gebruik maken van mailing software

Je kunt een hoop zelf doen, maar er zijn ook programma’s die het je erg gemakkelijk kunnen maken. Zowel bij het verzamelen van contacten als het onderhouden van de verzendlijsten en het professioneel vormgeven van je nieuwsbrieven.
Populaire programma’s zijn bijvoorbeeld: Mailchimp en Sender.net

TIP: Kijk van tevoren even goed naar de “pricing” en check hoeveel e-mails je kunt versturen en hoeveel e-mail adressen je kunt opslaan.

Alleen informatie sturen waarvoor je toestemming hebt.

Let op dat je alleen informatie stuurt waarvoor je toestemming hebt gekregen! Wanneer je toestemming vraagt om de ontvanger te berichten over aanbiedingen, dan kun je hem of haar niet zomaar nieuwsberichten sturen over blogberichten of artikelen die je hebt geschreven. Hiervoor moet je dan apart toestemming hebben gevraagd.

Waarom poepen geiten keutels

Waarom poepen geiten nou eigenlijk keutels en geen grote drollen of vlaaien? Het hele simpele antwoord is dat een geit veel meer vocht onttrekt aan zijn ontlasting dan bijvoorbeeld een koe of een mens.

Ondanks het feit dat koeien, schapen en geiten allemaal van de weides eten en een soortgelijk spijsverteringsstelsel hebben zijn geiten, schapen en ook kamelen veel beter in staat om vocht uit hun ontlasting te halen. Hierdoor kunnen schapen, geiten en kamelen veel beter overleven in drogere gebieden.

Gorge du Verdon Goat 0254

Koeien kunnen het vochtgehalte in hun ontlasting terugbrengen naar zo’n 60%, waar geiten dit tot 50% kunnen reduceren.

Mensen die keutels poepen

Wanneer je last hebt van harde ontlasting kan je zelf ook het gevoel hebben dat je keutels aan het poepen bent. Je ontlasting heeft dan ook duidelijk een consistentie. De oplossing hiervoor is natuurlijk het drinken van voldoende water en het eten van veel meer vezels. Dus al die broodmaaltijden laten staan en gewoon fruit en groente eten. Dat is niet alleen fijn voor je kringspier, maar je darm en lever zijn er ook veel blijer mee.

Vierkante poep

Het kan nog leuker! Wist je dat een Wombat vierkante keutels bouwt in het laatste stukje van zijn darmen? Geniaal. Ze gebruiken hun uitwerpselen namelijk om torens te bouwen ter afbakening van hun territorium

Parent scroll to top on reload Iframe

Internet

Met dit stukje code zorg je ervoor dat je Parent pagina weer naar boven scrollt wanneer een bezoeker op een linkje in je Iframe klikt! Erg handig voor hoge Iframes!

Wanneer je gebruik maakt van een Iframe en je bezoeker klikt op een link in dit Iframe dan blijft de Parent pagina doorgaans staan zoals deze staat. Vooral bij kleine frames is dat prima, maar wat als je nou een groot Iframe hebt dat eigenlijk moet inblenden in de rest van je website? Dan wil je dat bij het klikken op een link onderaan het Iframe de hele pagina weer naar boven scrollt.

Door onderstaande code toe te voegen aan je Iframe zorg je ervoor dat bij het herladen of wanneer een bezoeker op een link klikt de hele pagina weer naar boven scrollt.

onload="window.parent.parent.scrollTo(0,0)"

In zijn geheel zou dat er dan als volgt uit kunnen zien:

<iframe onload="window.parent.parent.scrollTo(0,0)" style="width: 100%; height:2000px; border:3px solid black; 
   " src="jouw eigen pagina.nl" id="Iframe"></iframe> 

De leukste bordspellen

Bekijk de leukste bordspellen om thuis te spelen of om cadeau te doen aan een dierbare. Bordspellen zijn nog steeds immens populair en staan garant voor vele gezellige avondjes

Het Keezenspel

Een van de meest geweldige en populaire gezelschapsspellen van deze tijd. Het is uitdagend, tactisch en je moet natuurlijk een beetje geluk hebben. Keezen is zo populair dat er ook toernooien voor worden opgezet.

Kunststof Keezenbord

Houten Keezbord totaalbox

Keezen The Battle

Nog meer mogelijkheden om elkaar dwars te zitten!

Ombouwset 3 tot 5 spelers

Keezen kun je nu ook met een oneven aantal!

Kolonisten van Catan

Trivial Pursuit

Monopoly

Stratego

Azul

Ticket To Ride

Dixit

Escape in 15 minuten

Het Jachtseizoen

Mysterium

Scrabble

Lego Harry Potter Kasteel

De Lego Harry Potter serie is een geweldige fantasievolle invulling en een lust voor jong en oud om mee te spelen. Zoals je van Lego gewend bent zijn er vele verschillende pakketten te verkrijgen zodat je jouw favoriete scènes uit de film kunt naspelen.

Lego Harry Potter Zweinstein Kasteel (Hogwarts)

Een prachtig pronkstuk is het complete kasteel op de rotsen.

Harry Potter Lego kasteel kopen

Koop het hele kasteel van Harry Potter voor kinderen van 8 tot 14 jaar of de meer geavanceerde versie voor 16+

Koop delen van het Kasteel

Je kunt er ook voor kiezen op specifieke delen van het Harry Potter Kasteel aan te schaffen. Dit zijn stuk voor stuk prachtige pakketten die goed zijn voor uren bouw en speelplezier.

De Astronomietoren

De grote zaal

De Klokkentoren

De Beukwilg

Bekijk het Harry Potter kasteel van Lego

Touchscreen Handschoenen

Geen koude vingers meer, maar toch je telefoon kunnen bedienen? Touchscreen handschoenen zijn handig en lekker warm. Een perfecte uitkomst en ook een leuk cadeau of relatiegeschenk.

Touchscreen handschoenen kopen

Touchscreen handschoenen

Touchscreen handschoenen zijn gewone alledaagse handschoenen. Het enige grote verschil is dat je in staat bent om met handschoenen aan een smartphone te bedienen. Hierdoor krijg je dus geen koude handen wanneer je op de trein staat te wachten of bij een winterse wandeling een prachtig plaatje door wilt sturen naar een vriend of vriendin.

Hoe werken touchscreen handschoenen?

Bij de vingertoppen van touchscreen handschoenen zijn speciale stoffen aangebracht die warmte of een magnetisch veld creëren. Een touchscreen reageert hierop en de telefoon laat zich bedienen.

Allerlei soorten en maten

In het begin waren het alleen de dunnen stoffen handschoentjes voor alledaags gebruik die voor het bedienen van een touchscreen geschikt gemaakt waren. Echter kun je nu ook sporthandschoenen, motorhandschoenen en werkhandschoenen krijgen die met deze functionaliteit zijn uitgerust.

Waterdichte Touchscreen handschoenen

Op wintersport of op een outdoor vakantie zijn waterdichte handschoenen een echte uitkomst. Je kunt nu ook gemakkelijk met warme en droge handen je telefoon of tablet bedienen.

Bestaande handschoenen touchscreen compatibel maken

Ja dat kan ook! Heb je zelf een paar handschoenen waarmee je ook graag je telefoon of tablet zou willen bedienen? Geen punt. Je kunt ook stickers of speciale verf kopen waarmee je jouw eigen handschoenen gewoon kunt gebruiken. Dus ook snowboardhandschoenen of motor handschoenen.

Waarom is de lucht blauw?

Waarom is de lucht blauw

Waarom is de lucht blauw en niet bijvoorbeeld zwart of rood en waarom is er dan ‘s-avonds een rode lucht wanneer de zon onder gaat?

De hemel is bij klaarlichte dag blauw en dat komt doordat een deel van het licht van de zon breekt en verstrooid wordt in de dampkring van de Aarde. Het licht van de zon splitst zich dus in de kleuren van de regenboog en elke kleur heeft zijn eigen golflengte. Nu is het zo dat blauw licht een zeer korte golflengte heeft en zich daardoor goed laat verspreiden. Dit in tegenstelling tot rood, groen en geel licht. Blauw is dus in dit geval de winnaar, maar hoe zit dat dan met de avondzon en de rode avondlucht?

Waarom zijn de avondlucht en de avondzon rood?

Nu is de hemel overdag blauw, maar wanneer je de zon in de zee ziet zakken kleurt de hemel vaak oranje en rood. Hoe komt dat dan? Zoals hierboven al vermeld wordt het licht van de zon gebroken bij het binnenkomen van de dampkring. Blauw licht laat zich goed verstrooien door de korte golflengte, maar bij zonsopgang en zonsondergang moet het licht een veel grotere afstand afleggen om ons te bereiken. Daar is het Rode licht in het voordeel omdat deze een langere golflengte heeft en zich niet gemakkelijk laat verstrooien. Het blauwe, groene en gele licht red het niet meer om ons te bereiken, het rode licht blijft over en voila de avondzon en de avondhemel wordt gekleurd in rode tinten.

Naar mate het licht meer en meer verstrooid wordt zal de lucht zich steeds dieper rood kleuren. Niet alleen de stand van de zon, maar ook de mate van luchtvervuiling is hier van invloed gezien ook stofdeeltjes het licht kunnen verstrooien.

Waarom is het heelal dan zwart?

In het heelal wordt de lichtbundel van de Zon niet gebroken en wordt het licht niet verstrooid daardoor is er geen kleur en is het Heelal dus zwart.

Snel vele foto’s resizen

Makkelijk en snel vele foto’s en afbeeldingen verkleinen, vergroten en een watermerk toevoegen! Lees hier hoe je dat doet!

Heb je een map met foto’s die je allemaal naar een bepaald afmeting en bestandsgrootte wilt aanpassen en wil je tevens de foto’s kunnen voorzien van een watermerk en een goede relevante bestandsnaam? Met het gratis programma BD sizer kun je dat allemaal binnen enkele minuten regelen.

Foto’s gemakkelijk vergroten of verkleinen met BD sizer

BD sizer is een geweldig programma voor fotografen en webmasters die in één keer en gemakkelijk foto’s in de juiste formaten moeten kunnen leveren voor projecten. Zeker op internet kun je niet altijd volledige afbeeldingen kwijt omdat de ruimte bij de hosting te klein is en/of dit de laadtijd van de website te zwaar beïnvloed.

Je kunt BD sizer downloaden via https://bd-sizer.en.softonic.com/

Resize images instellingen

Wanneer je het programma geïnstalleerd hebt en hebt geopend dan kun je links in het scherm de gewenste eigenschappen instellen voor de output foto’s.

 1. Kies de afmeting van het nieuwe bestand (bijvoorbeeld 2000 pixels)
 2. Kies eventueel een tekst, logo of een frame die je over de foto wilt plaatsen
 3. Kies de maximale grootte van het outputbestand.
Resize Images with BD sizer

Tip: Voordat je daadwerkelijk al je foto’s gaat resizen voer de stap eerst uit met enkele foto’s om te kijken of je met het resultaat tevreden bent!

Vele foto’s vergroten of verkleinen

Nu kun je de originele bestanden slepen naar het daarvoor bestemde vak onderin beeld; Vergeet niet de output folder te selecteren waar de nieuwe bestanden in komen te staan.

Klik op “Apply in batch” en het programma gaat van start. Afhankelijk van de snelheid van je computer kan het wat langer duren voordat alles klaar is, maar je hoeft zelf niks meer te doen.

Mbox bestanden openen

Internet

Oké, het probleem is dat je op een dag veel e-mail hebt die je moet verwijderen om je inbox op te schonen en je meer vrije ruimte te geven om mee te werken. Het maken van een back-up is niet het probleem en de ‘grote jongens’ zoals Google, Microsoft en andere grote bedrijven bieden u allemaal tools om back-upbestanden te genereren. Wat geweldig is!

Wat is een .mbox-bestand?

Mbox-bestanden kunnen uw e-mailberichten bevatten. Alle berichten in een mbox-bestand worden aaneengeschakeld en opgeslagen als platte tekst. Dit is een uitstekende manier om een ​​back-up te maken van een groot aantal e-mailberichten en deze in één bestand te archiveren.

Hoe open je het .mbox-bestand?

Nu, een paar jaar later, moet u een specifieke e-mail ophalen. Ha, je was slim, want je herinnerde je de back-up die je maakte! Het enige probleem is: “hoe maak je nou dit .mbox-bestand weer leesbaar?” Deze vraag kostte me een ochtend om erachter te komen.

Op internet vind je allerlei mogelijkheden en slimme softwarepakketten om .mbox om te zetten naar .pts of readers waarmee je toegang krijgt tot de e-mails in je bestand. Het grootste probleem met de meeste van hen is dat de proefversies u niet laten zoeken of beperkt zijn tot een specifiek aantal e-mailberichten. Dus als je een groot bestand moet uitpakken, raad ik Thunderbird aan.

De beste optie? Thunderbird.

Na lang zoeken en veel softwarepakketten uitproberen kwam ik Thunderbird tegen, de e-mailsoftware ontwikkeld door Mozilla, de open source gigant! Als ik dit eerder had geweten, had het hele proces me misschien 5 minuten gekost.
Hier leest u hoe u .mbox-bestanden leest met Thinderbird:

 • Thinderbird downloaden, https://www.thunderbird.net/nl/;
 • Maak verbinding met een van uw e-mailaccounts;
 • Ga naar het MENU-teken en selecteer het tabblad Add-ons.
 • Ga naar extensies;
 • Zoek naar ImportExportTools NG en installeer het bestand.
 • Start Thinderbird nu opnieuw;
 • Plaats uw cursor op een van uw mappen, zoals uw inbox (of maak een nieuwe).
 • Klik met de rechtermuisknop en selecteer ImportExportTools NG> mbox-bestand importeren.
 • Zoek nu het bestand of de map en laat de tool het werk doen.

.mbox naar .Pst converter

U kunt ook proberen om het .mbox-bestand naar .pts te converteren, zodat u de e-mails naar uw Microsoft Outlook kunt importeren. Je kunt gebruiken:

Converteer .MBOX-bestanden naar Gmail

Met de BitRecover MBOX to Gmail Wizard kun je het MBOX-bestand uitpakken en de berichten naar je Gmail-account laten importeren. Kijk op https://www.bitrecover.com/mbox-to-gmail/

MBox-reader

Liever een snelle toegang? Je kunt een van de beschikbare MBOX-viewers uitproberen:

SysTools MBOX-kijker, https://www.systoolsgroup.com/mbox-viewer-pro.html

Kernel MBOX Vieuwer, https://www.kerneldatarecovery.com/mbox-viewer.html