@media print werkt niet – Probleem opgelost

Internet

@media print werkt niet? Zodra je de website wilt afdrukken vervalt alle CSS? Daar kun je gek van worden, maar gelukkig hebben we de oplossing gevonden.

@media print werkt waarschijnlijk wel gewoon, maar je site leest de regels in je stylesheet niet omdat je de stylesheet in de printmodus hebt buitengesloten. Hoe kan dat?

Controleer even hoe je de stylesheet oproept. Hoogts waarschijnlijk staat er namelijk in je HTML link in de header van je pagina het volgende:

media=”screen”

De complete link ziet er dan ongeveer zo uit:

<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" />

Je kunt dan wel heel leuk in de stylesheet een @media print meenemen met allemaal regeltjes, maar omdat je in de HTML link aangeeft dat de hele stylesheet alleen geopend moet worden wanneer het om een scherm gaat en niet om een papiere versie zullen de regels in het geval van een afdruk, print previeuw of print to pdf nooit gelezen worden.

@media print { De oplossing is simpel

 1. maak een aparte stylesheet aan voor de print styles;
 2. plaats een nieuwe link in de header van je pagina onder de link die de andere stylesheet aanroept en zet daarin het stukje media=”print”

Even een voorbeeld:

<link href="print.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="print" />

Achtergrond kleuren

Achtergrond kleuren worden vaak door de browsers genegeerd. Je kunt hiervoor box shadow met inset gebruiken als bypass:

box-shadow: 0 0 0 1000px rgba(236,236,236,1) inset;

!important

Verder kan het zijn dat sommige regels niet worden meegenomen omdat je bijvoorbeeld inline ook diverse style regels hebt staan. Deze worden dan later geladen dan jouw stylesheet voor het printen en hebben dus het laatste woord. Wil je dit overrulen dan kun je achter die regels !important gebruiken.

WordPress Permalinks do not work after update Multisite

Net je permalinks geüpdate en nu werkt het niet meer? Dat is mij ook overkomen en ik heb het voor mijzelf op kunnen lossen door één van de volgende stappen te ondernemen.

Permalinks instellingen opnieuw opslaan

Instellingen > Permalinks > instellingen opslaan

Misschien de meest eenvoudige, maar hij werkt vaak. Dus ga naar Instellingen, klik op Permalinks en klik op opslaan. Wanneer je een cache plugin gebruikt let er dan wel even op om na het opslaan je cache weer even te legen.

Netwerk Upgraden

Wanneer dit niet werkt kun je ook kijken of het updaten van je netwerk een optie is. Daarvoor ga je naar “Mijn sites” en klik je op “netwerkbeheer”. Je komt dan op het dashboard waar je het netwerk beheerd. Klik in het linker menu op netwerk upgraden en voor de upgrade uit.

Instellingen van je site via het Netwerkbeheer opslaan

Nog steeds geen geluk? Ga dan naar “Mijn sites > Netwerkbeheer > Sites” Dit opent het overzicht van alle websites in jouw MultiSite netwerk. Klik vervolgens op de website waar de de links voor probeert te fixen. Klik in het nieuwe blad dat opent op instellingen. Je krijgt dan weer de instellingen van je website te zien. Scroll naar beneden en check of de juiste struktuur bij de permalinks wordt weergegeven en klik vervolgens onderaan de pagina weer op “Wijzigingen opslaan”.

Witte thee, groene thee, zwarte thee, Oorlong en Rooibos – Wat is het verschil?

Witte thee, groene thee en zwarte thee en Oorlong zijn verschillende theesoorten die echter wel alle vier van de theeplant worden getrokken.  Wat is dan het verschil tussen deze verschillende theesoorten?

Baikanthapur Tea- Sacchi Chai

Het verschil tussen witte, groene en zwarte thee?

Het verschil tussen Witte, groene en zwarte thee zit hem in het proces van het plukken en verwerken van de theeblaadjes. Door de verschillende verwerkingsprocessen hebben alle soorten thee een bijdrage voor het lichaam.

Groene thee, een krachtige antioxidant!

Bij groene thee worden de theeblaadjes niet gefermenteerd en ook niet geneusd zoals bij zwarte thee. Groene thee bevat catechinen, natuurlijke polyfenolen die ontstekingsremmend werken, virussen tegenwerken en bacteriën doden. Groene thee bevat ook theïne. Geadviseerd wordt daarom niet meer dan 10 koppen per dag te drinken, want dat zou je gezondheid dan weer tegenwerken.

Wat is dan Witte thee?

Witte thee is eigenlijk net als groene thee, maar deze soort wordt alleen getrokken van de eerste jonge knoppen van de theeplant. Deze jonge scheuten worden geplukt en worden vrijwel niet bewerkt. De blaadjes worden niet gekneusd en niet gefermenteerd. De jonge knoppen zijn nog rijk aan antioxidanten die dan ook in de thee terecht komen. Witte thee wordt ook wel beschouwd als het natuurlijke product met de meeste antioxidanten ter wereld.

Is thee gezond? De voordelen van witte of groene thee drinken.

Dagelijks groene en of witte thee drinken biedt onder andere de volgende voordelen:

 • Verbeteren van de cholesterolspiegel
 • Verlagen van het bloedsuiker;
 • Reguleren van de bloedsomloop;
 • Bescherming tegen ziekten door vitamine C
 • Ondersteuning van de botten door de natuurlijke aanwezigheid van fluoride;
 • Zuivering en ontgiften van het lichaam
 • Bescherming tegen zonnestralen (UV)

Sanpincha Thee

Sanpincha Thee is een bijzondere thee en is een mengsel van groene thee en jasmijnbloemen. Deze thee is zeer heilzaam. Het zou de kans op een hartaanval verlagen, stress verminderen, het immuunsysteem ondersteunen en het verlaagd het cholesterol. Het is een sleutel naar een gezond en krachtig lichaam en het bereiken van een hoge leeftijd. Bij ons is deze thee moeilijk te verkrijgen. Je kunt bij de speciaalzaken zoals Simon Lévelt wel terecht voor een groene thee met jasmijn van hoge kwaliteit.

Zwarte thee

De blaadjes van zwarte thee zijn volledig gefermenteerd. Hierdoor geven de blaadjes ook een krachtige smaak af en bevat de thee meer cafeïne en tanine. Antioxidanten zijn er echter in vergelijking met groene en witte thee niet meer veel aanwezig. Zwarte thee bevat  theanine dat schimmels en bacteriën bestrijd en daardoor dus op deze wijze het immuunsysteem versterken.

Oorlong Thee (Zwarte Draak)

Oorlong thee is ook een traditionele Chinese theesoort. Oorlong betekent Zwarte Draak Deze thee zit dan weer tussen groene thee en zwarte thee in. De blaadjes zijn namelijk gedeeltelijk geoxideerd. De oxidatiegraad ligt daarbij tussen de 10 tot 75%. De blaadjes worden gedroogd, gekneusd en wanneer de gewenste oxidatie bereikt is worden de blaadjes kort verhit. De smaak van Oorlong thee varieert afhankelijk van de oxidatiegraad van een lichte verfrissende citroensmaak naar de volle smaak van perziken en abrikozen.

In China is oorlong thee zeer populair en worden er ook wedstrijden gehouden in het produceren van de meest mooie en smaakvolle oorlong thee. Oorlong thee bevat ook Polyfenolen wat onder andere helpt bij afvallen, de weerstand verhoogd en helpt bij huidproblemen. Wanneer je niet zou houdt van de lichte smaak van groene of witte thee dan biedt oorlong een uitkomst.

Rooibos geschnitten

Rooibos

Rooibos thee is eigenlijk geen thee daar rooibos niet stamt van de theeplant (Camelia Sinensis). Rooibos thee wordt getrokken van de naaldvormige bladeren van de rooibosstruik. Deze groeit in Zuid-Afrika. Rooibos thee is bij ons echter zeer populair en biedt ook voor de gezondheid een paar krachtige voordelen. Zo bevat ook rooibos thee antioxidanten, heeft het een positieve uitwerking op je vochtbalans, versterkt het je immuunsysteem, het gebit en je botten en zorgt het voor een goede werking van je spieren. Een groot voordeel is dat rooibos geen cafeïne bevat, waardoor je hem ook goed kunt drinken voordat je gaat slapen.

Rooibos thee is ontstekingsremmend en bevat antioxidanten en mineralen zoals IJzer, zink, natrium AHA-zuren, fluoride, koper en mangaan. Het dagelijks drinken van rooibos thee is dus niet alleen lekker, maar het helpt ook bij het voorkomen zware ontstekingen en tekorten die zouden kunnen ontaarden in een vorm van kanker.

Kun je koffiedik twee keer gebruiken?

Kun je koffieprut meermaals gebruiken? Kun je met dezelfde koffiedik 2 keer of meerdere keren koffie zetten? Dat is de grote vraag van vandaag!

A small cup of coffee

Stel je voor je wordt ‘s-morgens wakker, wilt even lekker ontspannen de dag beginnen met een goed bakje koffie, maar dan zijn je bonen op en het is zondag en de winkels gaan vandaag echt niet open. Dilemma. Want je krijgt ook nog bezoek en die lusten vast ook nog wel een lekker kopje koffie.

Van koffiedik twee keer koffie zetten?

Kun je koffie zetten van reeds gebruikt koffiedik? Het antwoord is Naja! Ja je kunt gewoon water in je machine gooien en er zal een bruin/zwart goedje uitkomen. Maar of je dat koffie mag noemen is het tweede. In ieder geval wordt het een slappe bak.

Het hele punt van het brouwproces is om de oliën en smaakvolle verbindingen uit het koffiedik te halen. De methoden die we gebruiken (met betrekking tot de hoeveelheid koffiedik, de hoeveelheid water en de methoden om het water op het koffiedik te introduceren) zijn ontworpen om de hoeveelheid “koffievloeistof” die we kunnen krijgen te maximaliseren.

De hoeveelheid echte koffie dat we uit een bepaalde hoeveelheid gemalen koffiebonen kunnen halen is beperkt. Daarbij komt het vermogen van onze machines om de koffie uit de bonen te extraheren niet perfect is. Dus wanneer je nog een keer het proces herhaald krijg je wederom gekleurd water.

Omdat je de meeste inhoud al uit de gemalen bonen hebt gehaald. En omdat alle stoffen die het gemakkelijkst te extraheren waren natuurlijk al helemaal weg zijn. Daarom is het alleen maar logisch dat je tweede pot veel minder ‘koffie elementen’ zal bevatten na dezelfde hoeveelheid moeite.

Daarbij komt dat niet alles wat je uit het koffiedik kunt halen lekker smaakt. Dus niet alleen zal je tweede pot koffie minder “koffie” -aroma hebben, hij zal ook een meer bittere smaak hebben.

Dus, koffieprut 2 keer gebruiken?

Dus twee keer koffie zetten van dezelfde koffieprut is niet aan te raden. Maar doe het een keer, dan proef je waarom. Misschien vind jij het wel erg lekker. Dat spaart je natuurlijk een hoop geld uit 😀

Koffieprut hergebruiken

Ondanks dat het niet aan te raden is om meermaals koffie te zetten kun je koffiedik nog wel heel goed voor andere doeleinden hergebruiken. Planten zijn er bijvoorbeeld heel blij mee en ook het neutraliseren van geurtjes is met je gemalen boontjes goed mogelijk.

De oorzaken van een bloedneus

Bloedneus Oorzaak

Een bloedneus kan meerdere oorzaken hebben. Iedereen begrijpt dat wanneer je een dreun op je neus krijgt of probeert je hersenen aan te raken met je vingers dat je daardoor een neusbloeding kunt krijgen. Veelal gaat het dan om een beschadiging van het neusslijmvlies dat zich echter ook weer zeer snel hersteld.

Andere oorzaken zouden een wondje in je neus, een ontsteking van het neusslijmvlies of een te droog neusslijmvlies kunnen zijn. Dit zijn symptomen die de meeste mensen zelf kunnen achterhalen en waarover zij zich ook geen zorgen maken.

Spontane bloedneus

Het zijn juist de spontane neusbloedingen die vraagtekens opwekken. Vooral wanneer je dit vaker hebt. Wat zijn dan de oorzaken? Doorgaans wordt dan gekeken naar invloeden van binnen en buiten. De kans op een bloedneus kan vergroten wanneer je verkouden of grieperig bent. Ouderen en mensen met een hoge bloeddruk of mensen die bloedverdunners gebruiken hebben ook een vergrote kans op een neusbloeding. Een bloedneus kan tevens in verband worden gebracht met een tekort aan vitamine A.

Vitamine A tekort

Het kan zijn dat je een vitamine A tekort hebt. Een tekort aan deze vitamine kan tevens leiden tot en uiterst loom gevoel, een gebrek aan eetlust, wratten en het bloeden van aambeien. Vitamine A heeft daarbij ook Zink nodig om goed te werken. Een tekort aan zink kan dus dezelfde klachten geven als een vitamine A tekort! Heb je dus vaker een spontane bloedneus, dan zou je eens kunnen denken aan een aanvullend voedingssupplement.

Het soort bloedneus

Een bloedneus ontstaat doorgaans voorin de neus omdat de daar de bloedvaatjes van het neusslijmvlies makkelijker beschadigen. Deze vorm van neusbloeden is doorgaans ongevaarlijk en kun je zelf met enkele minuten stoppen.

Een bloedneus die achterin de neus moet echter doorgaans door een arts worden behandeld. Een bloeding achterin de neus wordt aangeduid als posterieure bloedneus.

Het stoppen van een bloedneus

Je kunt je neus dichtknijpen net onder het neusbeen. Let wel op dat de bloeding binnen 10 minuten moet zijn gestopt. Wanneer je een bloedneus ontdekt ga dan zitten, snuit je neus en buig je hoofd licht voorover. Controleer na 5 minuten of de bloeding is getopt. Gaat de bloeding na 10 minuten nog steeds door neem dan contact op met de huisarts!

Wat kun je zelf doen om bloedneuzen te voorkomen?

Snuit niet te hard, peuter niet in je neus. Let erop dat je voldoende vitamine A binnen krijgt en zorg ervoor dat de lucht in huis niet te droog wordt, door bijvoorbeeld het ophangen van waterreservoirs aan de radiator.

Producten die je kunnen helpen

Eelt, wat is het en hoe kom je er vanaf?

Eelt hoe verwijder je dat

Eelt hebben velen mensen en voornamelijk onder de voeten en op de handen. Maar wat is eelt nou eigenlijk, wat zijn de oorzaken en hoe kunt je er vanaf komen?

Wat is eelt

Eelt is een verdikking van de hoornlaag. De hoornlaag is de bovenste laag met dode huidcellen van de opperhuid. Zolang het gaat om een dun laagje eelt op de voeten dan is dat normaal. Wanneer de eelt niet hinderlijk is zal het weghalen niet erg zinvol zijn daar er dan pijnlijke plekken kunnen ontstaan.

Oorzaken van Eelt

Eelt kan ontstaan door druk of wrijving. Wanneer je bijvoorbeeld veel loopt of met je handen werkt ontstaat er snel eelt als een bescherm reactie van de huid. Een andere oorzaak van het ontstaan van eelt is inwendig en berust zich op een tekort aan vitamine D3 en het celzout Calcium Fluoratum.

Druk en wrijving

Een grote oorzaak van teveel wrijving op de voeten komt door het dragen van schoenen die niet goed passen. Hierdoor ontstaat bijvoorbeeld een druk bij schoenen die eigenlijk net te klein zijn. Wrijving ontstaat wanneer de schoen te groot is en je voet dus in de schoen heen en weer glijd.

Vitamine D3

Een tekort aan vitamine D3 leidt tot meerdere klachten waaronder eelt, kloven en wintervoeten. Het kan tevens een rol spelen bij psoriasis. Vitamine D zorgt voor het verstofwisselen van Calcium, versterkt het immuunsysteem, kan een rol spelen bij het voorkomen van bepaalde vormen van kanker en het heeft invloed op je stemming.

Vitamine D kan in de huid worden aangemaakt bij blootstelling aan de zon. Echter hebben we in de winter het probleem dat we te weinig zonuren meepakken met een onbedekte huid, waardoor een vitamine D tekort is voorgeprogrammeerd.

Vitamine D kun je ook uit voeding halen. In zijn natuurlijke vorm zit voornamelijk in vette vissoorten, eidooiers en wilde paddenstoelen. Het nadeel is dat veel vis vervuild is en paddestoelen vaak gekweekt worden in lichtarme omgeving. Het kan dus een overweging zijn om te kijken naar een gifstofvrij supplement. Zeer hoogwaardige gifstofvrije voedingssupplementen komen bij LifePlus vandaan.

Calcium Fluoratum

Volgens de leer van Dr. Schüssler ontstaan ziekten, symtomen en storingen vrijwel altijd door een tekort aan mineralen (celzouten). Het celzout Calcium Fluoratum is verantwoordelijk voor de elasticiteit van het bindweefsel. Een gebrek aan dit mineraal leidt ertoe dat Keratine/ de hoorstof niet meer wordt gebonden en komt daardoor naar het huidoppervlak en ontstaat er dus eelt.

Eelt verwijderen

Wil je eelt verwijderen dan kun je dat doen met een goede scrub wanneer het maar om een dun laagje gaat. Moet je meer rigoureus aan de slag dan helpt een eeltmesje of een voetenrasp of een voetvijl. Verder zijn er voetcrèmes en speciale eeltpleisters die helpen bij het verwijderen van Eelt. Deze bevatten Salicylzuur, wat de eelt zacht maakt. Hierdoor kun je het veel makkelijker verwijderen. Je kunt echter ook eerst een voetenbad nemen met wat bakzout erin. Hierdoor week je de eelt zacht en is het ook weer makkelijker te verwijderen.

Eelt verwijderen is natuurlijk een goede manier om het symptoom te bestrijden. Wanneer je echter niet aan de oorzaak werkt is de kans groot dat de eelt weer snel terugkomt.

Producten tegen eelt

Onderstaande producten kunnen je helpen om eelt te verwijderen en om er echt vanaf te komen.

Voedingssupplementen

Wil je 100% gifstofvrije en natuurlijke voedingssupplementen? Klik hier!

Eelt verwijderen

Wratten, hoe kom je ervan af?

Heb je last van wratten en wil je daar op een natuurlijke manier vanaf komen? Ontdek de veelvoorkomende oorzaken en pak deze aan zodat je weer wratvrij kunt zijn en blijven.

Dornwarzen

Wratten, waar heb je dan een tekort aan?

Wanneer je wratten hebt dan is dat veelal te herleiden naar een tekort aan Vitamine A en/of een tekort aan Zink en celzouten Natrium Sulfuricum en Natrium Vanadinicum. Ben je veel binnen, heb je een doorgaans vegetarisch dieet, heeft je immuunsysteem het even zwaar en/of heb je darmproblemen? Dan is de kans op wratten groter!

Wat zijn eigenlijk wratten?

Wratten zijn kleine huidgezwelletjes die het gevolg zijn van een infectie op de bovenste laag van de huid die wordt veroorzaakt door het papillomavirus HPV. De kans op wratten is hoger daar waar de huid week, beschadigd of verwond is. Vooral voeten en handen zijn daarom vatbaar voor wratjes.

Moet je wratten behandelen?

Wratjes zijn onschuldig en hoeven in principe alleen behandeld te worden wanneer je er zelf hinder van ondervind. Een wrat verdwijnt doorgaans vanzelf. Je kunt wratten laten bevriezen bij de huisarts of zelf insmeren met salicylzuurzalf. Een behandeling levert doorgaans meer klachten op dan de wrat zelf. Je kunt natuurlijk ook de achterliggende oorzaak van het symptoom uitzoeken en ervoor zorgen dat je ook niet snel nieuwe wratten zult krijgen.

Vitamine A tekort

Het lichaam heeft vitamine A nodig voor het zichtvermogen, de groei en ontwikkeling van de botten, huidweefsel, het haar, de nagels, de aanmaak van geslachtshormonen en de ondersteuning van het Immuunsysteem. Vitamine A tekort kan dus vele symptomen tot gevolg hebben zoals wratten, roos, acne, zeer droge ellebogen en hielen. Enerzijds omdat het immuunsysteem minder goed wordt ondersteund en je weerstand afneemt en anderzijds omdat in het geval van wratten het herstellend vermogen van de huid afneemt.

Hoe ontstaat een vitamine A tekort?

Een tekort ontstaat wanneer van iets meer wordt verbruikt dan dat ervan wordt aangevuld. Het probleem kan dus zowel bij het verbruik, het aanvullen als bij een combinatie van deze twee liggen.

Verbruik

Vitamine A is nodig voor het zichtvermogen. Daarbij wordt bij kunstlicht veel meer vitamine A verbruikt dan bij daglicht en zullen mensen die veel binnen zijn dus eerder een tekort krijgen en symptomen gaan vertonen. Daarnaast is verbruik door het immuunsysteem natuurlijk afhankelijk van andere interne en externe factoren. Een hoog verbruik kan dus een oorzaak zijn voor het tekort, maar je mag ook het aanvullen niet vergeten.

Aanvullen en opnemen

Doordat vitamine A vooral in dierlijke producten te vinden is zullen mensen met een vegetarisch dieet meer risico lopen op een tekort aan deze vitaminen. Ten slotte is ook de opneembaarheid van de voedingsstoffen een zeer belangrijk thema. Heb je bijvoorbeeld darmproblemen dan kan het zijn dat jouw lichaam veel minder vitaminen en mineralen uit de voeding kan opnemen dan gemiddeld. Je bent dan al snel gebonden aan een preparaat.

Waar zit vitamine A in?

Vitamine A is in de pure vorm te vinden in dierlijke producten zoals lever, kaas, eieren, melk, boter, vlees en vis. Het plantaardige caroteen kan in het lichaam ook worden omgezet in vitamine A, maar dit blijkt minder effectief dan de pure vorm vitamine A. Plantaardige bronnen die veel vitamine A bevatten zijn onder andere wortelen, spinazie, boerenkool, perziken, abrikozen

Zinktekort

Zink is een spoorelement en wordt niet door het lichaam zelf aangemaakt. Zink is echter een heel belangrijk mineraal en ondersteunt onder andere de werking van vitamine A. Zink is nodig om opgeslagen vitamine A uit de lever vrij te zetten en te transporteren. Het nemen van een Zink preparaat (voedingssupplement) zou er dus ook voor kunnen zorgen dat de klachten verdwijnen.

Een zinktekort kun je herkennen aan het fijt dat wondjes langer nodig hebben om te helen, problemen met het gezichtsvermogen, diarree en verminderde weerstand tegen infecties.

In welke voeding zit zink?

Natuurlijke bronnen van Zink zijn onder andere: Oesters, Edammer, eieren, noten. Een tekort aan Zink kan ontstaan door sporten, stress of een chronische aandoening van de ingewanden. Daar zink uit dierlijke producten beter wordt opgenomen geld hier ook weer dat mensen met een vooral plantaardig dieet hier goed moeten opletten om voldoende zink aan te vullen.

Celzouten ofwel Schüsslerzouten

Dokter Wilhelm Heinrich Schüssler deed onderzoek naar de mineralen in het menselijk lichaam. Door zijn onderzoek creëerde hij een geneeswijze die gebaseerd is op de overtuiging dat een ziekte/ het vertonen van symptomen vrijwel altijd te maken heeft met een tekort aan bepaalde mineralen. Door dit tekort op te heffen zouden ook de symptomen moeten verdwijnen.

Calcium Fluoratum

Dit mineraal is verantwoordelijk voor de elasticiteit van het bindweefsel en het helpt en helpt dus ook wanneer je last hebt van eelt en verharding van de huid of voor gaatjes in je tanden.

Natrium Sulfuricum

Natrium Sulfuricum bevordert de uitscheiding van vloeistoffen waarin giftige stoffen (afvalstoffen) zijn opgelost. Het helpt het lichaam dus om te ontgiften.

Natrium Vanadinicum

Natrium Vanadinicum ondersteunt de verstofwisseling van vet, glucose en cholestrol en is belangrijk voor de opbouw van beenderen. Een tekort leidt onder andere tot tandproblemen, botontkalking, wratten en Ischias.

Produkten die je kunnen helpen:

Kan magnetron popcorn ook in de pan?

Heb je een pakje magnetronpopcorn maar je hebt geen magnetron, Aaah! Jammer want je hebt toch trek in popcorn. Of je nou geen magnetron hebt en/of je de magnetron niet wilt gebruiken omdat die straling alles wat je erin propt tot een voor je lichaam schadelijke substantie maakt. Wees gerust, want je kunt de popcorn ook gewoon klaarmaken in een pan met een deksel!

Let op dat je wel de mais en het vet zonder de zak in de pan doet. Je knipt dus de zak open en gooit de inhoud in de pan op een redelijk hoog vuur. Let op dat het deksel op de pan zit en dat je een redelijk grote pan gebruikt. De popcorn is namelijk veel groter dan het beetje mais.

Popcorn--w

Wat is popcorn?

Ja wat is popcorn eigenlijk? Nou, eigenlijk niks meer dan gepofte mais en daarvoor hoef je natuurlijk helemaal geen pakjes met popcorn te kopen. Maiskorrels in een laagje boter of olie poffen ook en dat is waarschijnlijk nog een stukje gezonder voor je! Waarom? Nou daar in veel pakjes magnetronpopcorn gebruik gemaakt wordt van goedkoop palmvet. Palmvet is dan ook weer zo’n stofje dat je liever niet naar binnen werkt. Olie of boter werkt ook.

Kan popcorn ook in de oven?

Nou het is niet aan te raden. Waar een magnetron en ook het opwarmen in een pan de mais heel snel kan verwarmen gaat dat in een oven een stuk trager. De mais kan uitdrogen en de kans op het verbranden van de popcorn is groter.

Inbraakwerende en brandwerende Kluis kopen

Gun jezelf die rust in je hoofd wanneer je op vakantie gaat! Bescherm je documenten, waardepapieren en contant geld optimaal tegen inbraak en tegen brand. Met de aanschaf van een gecertificeerde eurosafe ben je er zeker van dat je alles hebt gedaan om de belangrijke papieren veilig te stellen.

Nieuwsbrief en de AVG: Regels voor de Opt-In

Internet

Welke regels gelden en nu bij het verzamelen van e-mailadressen voor het versturen van je nieuwsbrief?
Sinds de Invoering van de AVG is het verzamelen van e-mailadressen en het versturen van mailings aan scherpere regels onderhevig. Het doel is het tegengaan van ongewenste communicatie. Het is dus belangrijk dat je toestemming hebt van de ontvanger om hem of haar informatie toe te sturen!

Toestemming vragen volgens de regels van de AVG

Je moet toestemming vragen en daaruit moeten de volgende zaken kunnen worden opgemaakt:

 1. Wie zal de berichten versturen? Ofwel uit naam van welke persoon of welk bedrijf zal diegene de informatie ontvangen? De ontvanger moet je identiteit kunnen controleren. Je kunt mensen die zich aanmelden bij bedrijf A niet een e-mail sturen uit naam van bedrijf B.
 2. Wat is de frequentie waarmee informatie zal worden verstuurd? Ga je elke dag, week, maand of misschien maar 1 keer per jaar een mailtje sturen?
 3. Wat voor soort informatie zal worden verstuurd? (Informatie, acties, aanbiedingen?) Vraag je toestemming voor informatieve artikelen, dan kun je niet een mailing met aanbiedingen sturen.
 4. Hoe zal de informatie worden verstuurd? in de meeste gevallen natuurlijk per e-mail, maar je moet dat nog wel even duidelijk vermelden.
 5. Je moet aangeven waar de ontvanger naar toe kan wanneer hij/zij vragen heeft. Verwijs naar je privacy verklaring of een speciale pagina waarop te vinden is wat je in je nieuwsbrief zet en hoe je de persoonlijke informatie verwerkt.
 6. Je mag geen voorwaardelijke inschrijving doen. Dus niet pas een download of een “give away” vrijgeven wanneer mensen zich aanmelden.

Een voorbeeld van een toestemming:

Ik wil graag, maximaal 1 keer per week per e-mail op de hoogte gehouden worden door “Jouw bedrijf” betreffende nieuwe producten, acties en nieuwe ontwikkelingen. Meer informatie kan ik vinden op www.jouwsite.nl/privacy

Toestemming opslaan

Het vragen van toestemming moet worden opgeslagen. Gebruik dus een vakje dat de bezoeker moet aanklikken voordat hij/zij verder gaat. Let op dat je dat vakje niet automatisch mag aanvinken! De ontvanger moet echt zelf op het vakje klikken en je moet dit opslaan!

Gebruik maken van mailing software

Je kunt een hoop zelf doen, maar er zijn ook programma’s die het je erg gemakkelijk kunnen maken. Zowel bij het verzamelen van contacten als het onderhouden van de verzendlijsten en het professioneel vormgeven van je nieuwsbrieven.
Populaire programma’s zijn bijvoorbeeld: Mailchimp en Sender.net

TIP: Kijk van tevoren even goed naar de “pricing” en check hoeveel e-mails je kunt versturen en hoeveel e-mail adressen je kunt opslaan.

Alleen informatie sturen waarvoor je toestemming hebt.

Let op dat je alleen informatie stuurt waarvoor je toestemming hebt gekregen! Wanneer je toestemming vraagt om de ontvanger te berichten over aanbiedingen, dan kun je hem of haar niet zomaar nieuwsberichten sturen over blogberichten of artikelen die je hebt geschreven. Hiervoor moet je dan apart toestemming hebben gevraagd.