De Beste Goedkope Hosting van Nederland

Ben jij op zoek naar een goede hosting provider die niet direct al het potentieel uit je nieuwe ideeën trekt met torenhoge hosting prijzen of belachelijke domein registratie kosten? Dan is de markt heel klein, maar gelukkig kun je terecht bij Vimexx

Met reeds enige jaren ervaring in het aanschaffen van domeinnamen en het inrichten van websites, databases en ook wordpress installaties heb ik tot nog toe aardig wat verschillende mogelijkheden gezien en gehoord.

Nu is het niet de bedoeling om online bedrijven zwart te maken, maar er zijn een aantal zaken waar je je echt groen en geel aan kunt ergeren. Bij hosting providers gaat dit doorgaans om:

  • onprofessionele ondersteuning van mensen die nog net de enter toets kunnen vinden op hun toetsenbord;
  • Het opeens wijzigen van de service waardoor bijvoorbeeld een multisite installatie niet meer werkt en je dus tientallen sites uit de lucht gehaald worden;
  • Absurde prijsverhogingen voor de hosting (200 % is geen uitzondering);

Nu zijn dat slechts enkele zaken die mij persoonlijk zijn overkomen. En na verloop van tijd wil je wel graag meer power, zekerheid en gewoon goede service!

Na een tijdje speuren kwam ik terecht bij Vimexx. Dit bedrijf beloofde op de homepage onder andere zeer lage prijzen, hoge kwaliteit en niet onbelangrijk service door professionals! A fijn, dit kan natuurlijk overal staan, maar het moet nog maar blijken.

Het kan geen kwaad om dit eens uit te proberen dacht ik, dus ik opende een account en registreerde enkele domeinen. Dit was inderdaad goedkoop en makkelijk zoals het hoort. Het allermooiste is, na een jaar betaal je weer een blijvend laag bedrag. Zo ongeveer de helft van wat je bij andere partijen moet neerleggen.

Hosting voor WordPress en WordPress Multisite

Daar ik graag werk met WordPress en ook WordPress Multisite was dit voor mij een tweede vereiste. De installatie van WordPress kun je regelen in de direct admin, dus ftp was niet eens nodig. Niet dat dat Vimexx speciaal maakt, maar het is wel handig. Ook een multisite is met enkele klikken ingesteld.

Service door mensen met kennis

Nadat ik een tijdje aangemeld was liep ik verschillende keren tegen kleine moeilijkheden aan zoals bijvoorbeeld SSL certificaten aanmaken voor subsites van je Multisite. Toen ik daar zelf niet uit kwam heb ik een kort help ticket aangemaakt, die binnen enkele uren en in het weekend was opgepakt, beantwoord, en alvast was opgelost. Kijk dat noem ik service!

Gratis domeinen verhuizen

Nog zo’n superfunctie is het gratis verhuizen van domeinen. Wanneer je tevreden bent en je wilt graag meerdere domeinen verhuizen dan weet je doorgaans dat je een jaar dubbel betaald voor je domeinnaam. Behalve wanneer je de einddatum van je huidige contract bij je andere webhoster mag meenemen. Dat is precies wat Vimexx doet, en dat heb ik persoonlijk nog niet bij andere providers gezien.

Conclusie

Al met al is het een feit dat de hosting snel is, de prijzen laag en de service op een zeer hoog niveau. Of je nu een enkele homepage of een megagrote multisite wilt draaien. Je vindt niet snel een betere en goedkopere hosting.

Tot nu toe ben ik zeer tevreden en raad ik ook een ieder aan om eens een kijkje te nemen op de site!