Eelt, wat is het en hoe kom je er vanaf?

Eelt hoe verwijder je dat

Eelt hebben velen mensen en voornamelijk onder de voeten en op de handen. Maar wat is eelt nou eigenlijk, wat zijn de oorzaken en hoe kunt je er vanaf komen?

Wat is eelt

Eelt is een verdikking van de hoornlaag. De hoornlaag is de bovenste laag met dode huidcellen van de opperhuid. Zolang het gaat om een dun laagje eelt op de voeten dan is dat normaal. Wanneer de eelt niet hinderlijk is zal het weghalen niet erg zinvol zijn daar er dan pijnlijke plekken kunnen ontstaan.

Oorzaken van Eelt

Eelt kan ontstaan door druk of wrijving. Wanneer je bijvoorbeeld veel loopt of met je handen werkt ontstaat er snel eelt als een bescherm reactie van de huid. Een andere oorzaak van het ontstaan van eelt is inwendig en berust zich op een tekort aan vitamine D3 en het celzout Calcium Fluoratum.

Druk en wrijving

Een grote oorzaak van teveel wrijving op de voeten komt door het dragen van schoenen die niet goed passen. Hierdoor ontstaat bijvoorbeeld een druk bij schoenen die eigenlijk net te klein zijn. Wrijving ontstaat wanneer de schoen te groot is en je voet dus in de schoen heen en weer glijd.

Vitamine D3

Een tekort aan vitamine D3 leidt tot meerdere klachten waaronder eelt, kloven en wintervoeten. Het kan tevens een rol spelen bij psoriasis. Vitamine D zorgt voor het verstofwisselen van Calcium, versterkt het immuunsysteem, kan een rol spelen bij het voorkomen van bepaalde vormen van kanker en het heeft invloed op je stemming.

Vitamine D kan in de huid worden aangemaakt bij blootstelling aan de zon. Echter hebben we in de winter het probleem dat we te weinig zonuren meepakken met een onbedekte huid, waardoor een vitamine D tekort is voorgeprogrammeerd.

Vitamine D kun je ook uit voeding halen. In zijn natuurlijke vorm zit voornamelijk in vette vissoorten, eidooiers en wilde paddenstoelen. Het nadeel is dat veel vis vervuild is en paddestoelen vaak gekweekt worden in lichtarme omgeving. Het kan dus een overweging zijn om te kijken naar een gifstofvrij supplement. Zeer hoogwaardige gifstofvrije voedingssupplementen komen bij LifePlus vandaan.

Calcium Fluoratum

Volgens de leer van Dr. Schüssler ontstaan ziekten, symtomen en storingen vrijwel altijd door een tekort aan mineralen (celzouten). Het celzout Calcium Fluoratum is verantwoordelijk voor de elasticiteit van het bindweefsel. Een gebrek aan dit mineraal leidt ertoe dat Keratine/ de hoorstof niet meer wordt gebonden en komt daardoor naar het huidoppervlak en ontstaat er dus eelt.

Eelt verwijderen

Wil je eelt verwijderen dan kun je dat doen met een goede scrub wanneer het maar om een dun laagje gaat. Moet je meer rigoureus aan de slag dan helpt een eeltmesje of een voetenrasp of een voetvijl. Verder zijn er voetcrèmes en speciale eeltpleisters die helpen bij het verwijderen van Eelt. Deze bevatten Salicylzuur, wat de eelt zacht maakt. Hierdoor kun je het veel makkelijker verwijderen. Je kunt echter ook eerst een voetenbad nemen met wat bakzout erin. Hierdoor week je de eelt zacht en is het ook weer makkelijker te verwijderen.

Eelt verwijderen is natuurlijk een goede manier om het symptoom te bestrijden. Wanneer je echter niet aan de oorzaak werkt is de kans groot dat de eelt weer snel terugkomt.

Producten tegen eelt

Onderstaande producten kunnen je helpen om eelt te verwijderen en om er echt vanaf te komen.

Voedingssupplementen

Wil je 100% gifstofvrije en natuurlijke voedingssupplementen? Klik hier!

Eelt verwijderen