Hoe je keywords vindt die wel verkopen!

Stop jij ook ontzettend veel van je omzet in online adverteren en heb je het gevoel dat je eigenlijk wel meer aanvragen of verkopen had verwacht? Dan wordt het eens tijd om je campagnes na te lopen en vooral je keywords te controleren!

3 soorten publiek

Het internet publiek is opgedeeld in drie soorten zoekers, te weten ‘informatie zoekers’, ‘vergelijkers’ en ‘kopers’. Bij het selecteren van keywords voor betaalde marketing platformen zoals Google Adwords en Bing Ads kun je maar beter zorgen dat jij je richt op de juiste doelgroep. Doe je dat niet dan kun je blijven investeren, maar de resultaten zullen niet snel verbeteren!

Informatie zoekers

Informatie zoekers zijn mensen die zich oriënteren en graag meer willen weten over een bepaald onderwerp. Deze personen zijn zowaar geïnteresseerd, maar de kans dat zij direct iets bij je kopen is ontzettend klein. Zij zoeken namelijk informatie en geen aankoop. Uiteraard kunnen Informatiezoekers kopers worden, maar daar zal eerst veel sterke interactie aan vooraf gaan. Voor deze groep zoekers is het van belang dat je site sterke marketingteksten heeft en voldoende informatie bevat. Veelal komt deze doelgroep het best uit de voeten op de blog van je site!

Vergelijkers

Dit publiek bestaat uit mensen die verschillende producten en diensten vergelijken. Zij zullen eerder dan informatiezoekers geneigd zijn tot een aankoop. Dit is echter niet hun primaire doel. Ook hier geld dat je site ijzersterke marketingteksten moet bevatten om van vergelijkers echte kopers te kunnen maken. Wanneer je geld betaald om mensen naar je website te krijgen mag je je ook op deze groep niet blind staren.

Kopers

Dit zijn de mensen die je wilt hebben! Zij weten wat ze willen en zij zoeken alleen nog de juiste plek om hun aankoop te kunnen doen. Vanzelfsprekend hebben zij doorgaans de eerder genoemde fases doorlopen en zijn ze op de hoogte van de producten en diensten. Je moet ze dus eenmaal op je site nog wel even een goede maaltijd voorschotelen waar ze direct gaan watertanden!

Ieder publiek heeft zijn eigen zoekgedrag

Nu je weet dat er drie type zoekpubliek zijn zal het je niet verwonderen dat ook elk type zijn eigen zoekgedrag vertoont. Daarbij gebruiken ze ook telkens bepaalde soorten zoekwoorden.

Algemene zoekers gebruiken vaak een enkel en zeer breed zoekwoord. Zij weten ten slotte niet veel van het product af en zoeken eerst meer informatie.

Vergelijkers kennen het algemene product en gebruiken in hun zoekopdrachten vaak aanvullende informatie zodat ze dieper liggende details kunnen vinden van een specifiek product. Vaak worden typenummers, productsoorten of plaatsnamen toegevoegd.

Kopers weten wat ze willen kopen en vullen vaak een specifiek zoekwoord in net zoals vergelijkers. Echter doen ze nog iets extra. Ze vullen hun zoekopdracht aan met de hint naar een aankoop die ze willen doen.

Gebruik je dus zoekwoorden die te maken hebben met een aankoop, dan spreek je dus precies de doelgroep aan die bij een bezoek aan je pagina daadwerkelijk iets wil kopen.

Al het publiek is natuurlijk belangrijk en je kunt zeker van informatiezoekers of vergelijkers trouwe klanten maken, maar de belangrijkste groep van kopers, die moet je in eerste instantie aanspreken. Dan is de kans op succes het grootst.

De aankoop van een TV

Stel je wit een grote TV kopen dan ga je eerst zoeken op grote TV. Vervolgends vind je door het bekijken van diverse sites dat een LED TV het beste past bij wat jij zou willen en dat een scherm van 65 inch wel heel mooi is. Nu ga je natuurlijk even een vergelijkend warenonderzoek doen en zoek je naar de 65 inch LED TV’s van verschillende merken met verschillende prijzen en functionaliteiten. Na een paar dagen heb je dan eindelijk jezelf overtuigd dat je deze TV echt nodig hebt en je tikt vol glorie in LED TV 65 inch kopen. En voila daar heb je de eerste webshop te pakken, die ziet er goed uit, je weet dat de prijs fair is en je gaat direct over naar bestellen.