Kan magnetron popcorn ook in de pan?

Heb je een pakje magnetronpopcorn maar je hebt geen magnetron, Aaah! Jammer want je hebt toch trek in popcorn. Of je nou geen magnetron hebt en/of je de magnetron niet wilt gebruiken omdat die straling alles wat je erin propt tot een voor je lichaam schadelijke substantie maakt. Wees gerust, want je kunt de popcorn ook gewoon klaarmaken in een pan met een deksel!

Let op dat je wel de mais en het vet zonder de zak in de pan doet. Je knipt dus de zak open en gooit de inhoud in de pan op een redelijk hoog vuur. Let op dat het deksel op de pan zit en dat je een redelijk grote pan gebruikt. De popcorn is namelijk veel groter dan het beetje mais.

Popcorn--w

Wat is popcorn?

Ja wat is popcorn eigenlijk? Nou, eigenlijk niks meer dan gepofte mais en daarvoor hoef je natuurlijk helemaal geen pakjes met popcorn te kopen. Maiskorrels in een laagje boter of olie poffen ook en dat is waarschijnlijk nog een stukje gezonder voor je! Waarom? Nou daar in veel pakjes magnetronpopcorn gebruik gemaakt wordt van goedkoop palmvet. Palmvet is dan ook weer zo’n stofje dat je liever niet naar binnen werkt. Olie of boter werkt ook.

Kan popcorn ook in de oven?

Nou het is niet aan te raden. Waar een magnetron en ook het opwarmen in een pan de mais heel snel kan verwarmen gaat dat in een oven een stuk trager. De mais kan uitdrogen en de kans op het verbranden van de popcorn is groter.