Mbox bestanden openen

Internet

Oké, het probleem is dat je op een dag veel e-mail hebt die je moet verwijderen om je inbox op te schonen en je meer vrije ruimte te geven om mee te werken. Het maken van een back-up is niet het probleem en de ‘grote jongens’ zoals Google, Microsoft en andere grote bedrijven bieden u allemaal tools om back-upbestanden te genereren. Wat geweldig is!

Wat is een .mbox-bestand?

Mbox-bestanden kunnen uw e-mailberichten bevatten. Alle berichten in een mbox-bestand worden aaneengeschakeld en opgeslagen als platte tekst. Dit is een uitstekende manier om een ​​back-up te maken van een groot aantal e-mailberichten en deze in één bestand te archiveren.

Hoe open je het .mbox-bestand?

Nu, een paar jaar later, moet u een specifieke e-mail ophalen. Ha, je was slim, want je herinnerde je de back-up die je maakte! Het enige probleem is: “hoe maak je nou dit .mbox-bestand weer leesbaar?” Deze vraag kostte me een ochtend om erachter te komen.

Op internet vind je allerlei mogelijkheden en slimme softwarepakketten om .mbox om te zetten naar .pts of readers waarmee je toegang krijgt tot de e-mails in je bestand. Het grootste probleem met de meeste van hen is dat de proefversies u niet laten zoeken of beperkt zijn tot een specifiek aantal e-mailberichten. Dus als je een groot bestand moet uitpakken, raad ik Thunderbird aan.

De beste optie? Thunderbird.

Na lang zoeken en veel softwarepakketten uitproberen kwam ik Thunderbird tegen, de e-mailsoftware ontwikkeld door Mozilla, de open source gigant! Als ik dit eerder had geweten, had het hele proces me misschien 5 minuten gekost.
Hier leest u hoe u .mbox-bestanden leest met Thinderbird:

  • Thinderbird downloaden, https://www.thunderbird.net/nl/;
  • Maak verbinding met een van uw e-mailaccounts;
  • Ga naar het MENU-teken en selecteer het tabblad Add-ons.
  • Ga naar extensies;
  • Zoek naar ImportExportTools NG en installeer het bestand.
  • Start Thinderbird nu opnieuw;
  • Plaats uw cursor op een van uw mappen, zoals uw inbox (of maak een nieuwe).
  • Klik met de rechtermuisknop en selecteer ImportExportTools NG> mbox-bestand importeren.
  • Zoek nu het bestand of de map en laat de tool het werk doen.

.mbox naar .Pst converter

U kunt ook proberen om het .mbox-bestand naar .pts te converteren, zodat u de e-mails naar uw Microsoft Outlook kunt importeren. Je kunt gebruiken:

Converteer .MBOX-bestanden naar Gmail

Met de BitRecover MBOX to Gmail Wizard kun je het MBOX-bestand uitpakken en de berichten naar je Gmail-account laten importeren. Kijk op https://www.bitrecover.com/mbox-to-gmail/

MBox-reader

Liever een snelle toegang? Je kunt een van de beschikbare MBOX-viewers uitproberen:

SysTools MBOX-kijker, https://www.systoolsgroup.com/mbox-viewer-pro.html

Kernel MBOX Vieuwer, https://www.kerneldatarecovery.com/mbox-viewer.html