Snel vele foto’s resizen

Makkelijk en snel vele foto’s en afbeeldingen verkleinen, vergroten en een watermerk toevoegen! Lees hier hoe je dat doet!

Heb je een map met foto’s die je allemaal naar een bepaald afmeting en bestandsgrootte wilt aanpassen en wil je tevens de foto’s kunnen voorzien van een watermerk en een goede relevante bestandsnaam? Met het gratis programma BD sizer kun je dat allemaal binnen enkele minuten regelen.

Foto’s gemakkelijk vergroten of verkleinen met BD sizer

BD sizer is een geweldig programma voor fotografen en webmasters die in één keer en gemakkelijk foto’s in de juiste formaten moeten kunnen leveren voor projecten. Zeker op internet kun je niet altijd volledige afbeeldingen kwijt omdat de ruimte bij de hosting te klein is en/of dit de laadtijd van de website te zwaar beïnvloed.

Je kunt BD sizer downloaden via https://bd-sizer.en.softonic.com/

Resize images instellingen

Wanneer je het programma geïnstalleerd hebt en hebt geopend dan kun je links in het scherm de gewenste eigenschappen instellen voor de output foto’s.

  1. Kies de afmeting van het nieuwe bestand (bijvoorbeeld 2000 pixels)
  2. Kies eventueel een tekst, logo of een frame die je over de foto wilt plaatsen
  3. Kies de maximale grootte van het outputbestand.
Resize Images with BD sizer

Tip: Voordat je daadwerkelijk al je foto’s gaat resizen voer de stap eerst uit met enkele foto’s om te kijken of je met het resultaat tevreden bent!

Vele foto’s vergroten of verkleinen

Nu kun je de originele bestanden slepen naar het daarvoor bestemde vak onderin beeld; Vergeet niet de output folder te selecteren waar de nieuwe bestanden in komen te staan.

Klik op “Apply in batch” en het programma gaat van start. Afhankelijk van de snelheid van je computer kan het wat langer duren voordat alles klaar is, maar je hoeft zelf niks meer te doen.